sâmbătă, 22 decembrie 2012

22 decembrie 1989

O colectie online de 52 de materiale cu video, texte si fotografii din arhiva TVR de la Revolutia din 1989 sunt incluse in expozitia Caderea Cortinei de Fier, de pe platforma Google Cultural Institute pentru a marca 23 de ani de la caderea Zidului Berlinului. 


7 comentarii:

  1. Astăzi se împlinesc 23 de ani de la revoluție sau ce o fi fost aceea. În orice caz nu a fost revoluția mea și nici a multora dintre noi.
    După ce ne-am luat rația de libertate cu care oricum, majoritatea dintre noi nu am știut ce să facem, ne trezim acum mai săraci decât am fost vreodată.
    Suntem un popor sărac. Nu că pe vremurile celelate ne dădea bogația afară din țară. Dar atunci era o sărăcie controlată. Acum sărăcia a scăpat de sub control și nimeni nu face nimic pentru că nu-i pasă.
    Suntem mai săraci nu numai pentru că nu avem bani. După 23 de ani ne-am întors la punctul de unde am plecat: acum 23 de ani Ceaușescu ne dădea, ca și cum ne-ar fi făcut un mare favor, 100 de lei la salariu. Acum ni se dă 10 lei la pensie și ni se promite micșorarea TVA-ului din 2016.
    Suntem mai săraci pentru că nu mai avem școli și dascăli.

    RăspundețiȘtergere
  2. Poporul n-a saracit degeaba pentru ca pe saracia lui si mai ales prin saracirea lui s-au imbogatit multi de aici si de aiurea.
    Degeaba a fost jerta atator vietzi , atator tineri. Pacat ca n-am invatat nimic in cei 23 ani trecuti. Mai e inca timp de 'trezire' . Ne vom trezi oare?
    Incep sa ma indoiesc de asta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cata dreptate ai in toate .... CINSTE LOR si un gand pios pentru cei care au murit ...acum ni se pare ca in zadar ...dar eu totusi sper ca odata ne vom relua locul meritat ... ..si totusi nu a fost in zadar ..

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt de acord cu tine. Vesnica recunostinta martirilor din 89.Tara intradevar este altceva, cobaiul experimental al F.M.Iului. ce nu au reusit invadatorii secole la rand sa reusit acum suntem pasalac a la Bruxelles, pacat de sangele varsat.

    RăspundețiȘtergere
  5. iulicagurguidecembrie 22, 2012

    Aveti toata dreptatea!Parca imi citesc propriile ganduri asternute pe hartie !

    RăspundețiȘtergere
  6. Dumnezeu sa-i odihneasca! Simt ca va fi bine!

    RăspundețiȘtergere
  7. Datorita acestor eroi putem scrie noi pe acest blog si pe altele.
    Nenorocul nostru e ca prea ne plecam si ne scoatem palaria ca sa nu zic de taram si milogim in fata strainatatii, vezi FMI, UE, ambasadori SUA etc. Cand invatam sa tinem capul sus atunci vor aparea si cele sperate acum 23 de ani pentru care cativa oameni au platit pretul suprem...

    RăspundețiȘtergere