joi, 24 ianuarie 2013

24 ianuarie, Unirea Principatelor


De mii de anii ne-am aflat la intersecţia marilor puteri, dar românii de la 1859 s-au bucurat de o elită politică vizionară pragmatică şi curajoasă trecând peste interesele celor 3 mari imperii şi astfel a fost posibilă Unirea Principatelor, primul pas spre crearea României Mari.
Astăzi, România este într-o poziţie strategică, cea de ţară la graniţa de est a Uniunii Europene, dar, din păcate, încă departe de adevăratul potenţial. În plus, alături de celelalte ţări membre ale Uniunii Europene, România - pentru a câta oară - se află la o răscruce: destinul nostru comun depinde de capacitatea noastră de a fi uniţi în diversitate, în faţa provocărilor actuale aşa cum a fost spaţiul european în ultimii 50 de ani.
Şi ce se întâmplă într-un astfel de moment istoric, numai de unitate în diversitate avem parte, vine un nene, neamţ... chipurile... şi cu mirosul transpiraţiei securistice, reformat de noile structuri române de informaţii şi trimis la post sub acoperire în lumea largă, îşi începe misiunea de denigrare a Majestătii Sale Regele Mihai. Chipurile, azi a aflat, probabil de la un şef mare, că-i fiu de rege!!!???
Demisule, poate la copii de secu.-com. merge, adică acţiuni sub acoperire de prin anii "50! Am mai zis şi-o mai zic:"Lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba!!"...Deci, mai lasă-ne cu d-astea!!!
Cu ocazia acestei zile istorice vă împărtăşesc o speranţă : "Să dea Dumnezeu că acest popor să aibă oameni de stat potriviţi, la momentul potrivit, capabili să ia deciziile cele mai potrivite!! Că de la ăştia n-ai să vezi !!!!
Şi datorită evenimentului, mă refer la acţiunea de manipulare şi denigrare, a Casei Regale, vă informez, că nu voi vota la referendumul noi constituţii republicane. Acum, susţin cu mai multă convingere, modelul britanic-de monarhie constituţională!!...

3 comentarii: