luni, 14 octombrie 2013

Alcoolul nu este compatibil cu volanul

Cu riscul de a deveni pisaloag; cu toate ca in articolul pe care l-am scris aici, am zis...mai zic ceva...alcoolul sau volanul. Cele doua nu sunt compatibile la fel cum volanul nu face casa buna cu o multime de medicamente pentru raceala ,care se elibereaza haotic, fara reteta. Un cod rutier mai bland, intru adormirea cetatenilor, poate deveni criminal.
Atunci cand "evaluezi un accident mortal" se ia in considerare sau ar trebui sa se ia, TOATE INFLUENTELE POSIBILE....pe langa "factorul Om=sub influenta alcolului", mai trebuie sa iei in considerare si "STAREA AUTOTURISMULUI" din punct de vedere al sigurantei rutiere. Adica tip auto/clasa de siguranta data de probe/firme asigurari.......cata vreme mai ai 800 mii Dacii in circulatie+treisferturi din parc auto=SECOND HAND masini mai vechi de 12 ani si consecintele unei coliziuni pot fi MORTALE in proportie de 2-3 ori mai mare decat in celelalte tari....Alt factor "favorizant"=starea infrastructurii (lipsa ei)....si mai sunt si altele de luat in considerare....

3 comentarii:

  1. Codul rutier este oricum abuziv, pe langa impozitele aberante pt masiniile ce trec de 2000 cm, (este imposibil sa detii un SUV absolut necesar), permite inmatricularea definitiva a auto import UK cu volan dreapta. Sunt adevarate pericole pe aceste drumuri , de fapt pe oricare in afara de UK si republica Irlanda. Statul este mai preocupat de a lua bani decat de siguranta noastra.

    RăspundețiȘtergere
  2. n'am carnet; 70% din timp merg cu bicicleta, restu' cu taxiul. Pan'la urma, as putea fi mai ingust la minte si sa'mi zic ca vai ce bine e, o'ti circula naibii mai putin, sa va amendeze pan'va ia dracu'. Asta nu schimba cu nimic faptul ca nu'i treaba statului/societatii ce faci, atata vreme cat respectiva societate nu'i afectata de actiunile tale(ceea ce in cazul centurii, chiar nu e). si pt. ca daca sunteti prosti si'nghitit asta, poate data viitoare o sa inghititi ceva ce ma va afecta si pe mine.

    Citeste mai mult: adev.ro/mumb6w

    RăspundețiȘtergere
  3. e o problema de cuantumul amenzii; nu poti da o amenda de leafa medie pe economie pt. centura sau telefon. E idiot! ideal probabil ar fi un sistem ca in Finlanda: amenda proportional cu venitul. Dar cum p'aci' nimeni n'are venit(de'nteles pana la urma, la cat te fura statul), pune eventual o amenda proportionala cu valoarea masinii sau ceva.

    Citeste mai mult: adev.ro/mumb6w

    RăspundețiȘtergere