joi, 10 octombrie 2013

Aloolemia zero, altfel o sa fie si mai mult sange pe sosele

Daca premierul Ponta s-ar fi documentat ar fi aflat ca multe tari europene au incercat aceasta metoda. Cea legata de alcoolemie, dar au renuntat la ea in scurt timp. Spre exemplu in Portugalia a fost adoptata o varianta asemanatoare, dar dupa ce au avut loc mai multe dezastre rutiere (mai ales in week-end) au reintrodus ideea de alcoolemia  zero.
Eu unul m-as limita la o bere, oricum eu intr-un an "reusesc" sa beau o bere, dar cati la suta din romani ar face asta??? Si nu mor destui oameni nevinovati?!
Mai bine ar introduce pedepse mai severe pentru cei ce se urca bauti la volan, obligatia legala de a sufla in alcooltest si de a merge la analiza sangelui in caz de alcolemie...si cu telefonul mobil la ureche in timpul condusului se suspenda permisul pe un an....ca ala numai atent la trafic n-o fi!!!! Stiu, e o fita cu o mana pe volan si una pe...smartphone ....

Aaaaa si mai vreau ceva in codul rutier sa fie prevazute amenzii de sute de mii lei date autoritatilor locale, pentru nesemaforizarea intersectiilor periculoase, neiluminarea diferita a intersectiilor cu trafic ridicat din orase...Amenziile, sa fie clar specificate in noul cod rutier, ca se dau primarului si functionarului responsabil din primarie....Ia sa vedem cu cate procente scade numuarul accidentelor?

10 comentarii:

  1. cata dreptate ai!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta-i un cod facut pe genuchi, n-are nici in clin si maneca cu realitatea din trafic...cum sa nu-i dai amenda unui functionar responsabil de iluminatul stradal cand de un an lampile din intersectii( pare intentionata chestia) sunt arse si am sute de astfel de exemple intr-un singur oras....si banii s-au heltuit 4 milioane de lei cu modernizarea iluminatului stradal...pe la clientela bineinteles...

      Ștergere
    2. "heltuit" asta-i un jargon nou...pentru furaciuni

      Ștergere
  2. Eu nu inteleg de ce in vreme ce avem cele mai multe accidente din Europa dam voie celor iresponsabili sa bea "doar o bere" si apoi sa conduca.
    N-am mirosit soferii sa vad cati sunt beti si cati nu insa in orice zi cu ceata poti sa-i numeri pe cei fara faruri aprinse "responsabili" de vietile lor si ale celorlalti din trafic.
    As lasa limita la zero iar aprinderea farurilor as face-o obligatorie pe indiferent ce drum mergi, ziua si noaptea.

    RăspundețiȘtergere
  3. E calea catre nenumarate viitoare abuzuri. Sa vezi de-acum inainte cum la fiecare contraexpertiza va mai scadea putin alcoolemia pana va iesi ca beat era politistul care l-a oprit pe pilos.


    RăspundețiȘtergere
  4. De pe-acum condoleante viitoarelor victime si familiilor lor!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ne abureste bine Ponta. Aghezmuiti oleaca (nu mult, doar pan' la 0,2) nici nu mai bagam de seama la cat se umfla amenzile. Domnu' Ponta, sa va traiasca chiatantierul!

    RăspundețiȘtergere
  6. Azi conducând spre serviciu, m-am gândit la asta: pun pariu că odată cu legea asta vei avea nevoie şi de un etilotest în maşină, care va deveni obligatoriu (la fel ca trusa, vesta şi stingătorul). Hai să vedem cine/ce firmă le va vinde în exclusivitate!

    RăspundețiȘtergere
  7. n nici o tara normala la cap nu e 0 alcoolemia permisa. Si cu siguranta nici n-a ajutat la ceva ca a fost 0 pina acum. Cine n-a baut pina acuma, n-o sa bea nici de-acum inainte. Si aia care au fost faultati de penibilii deghizati in politisti pentru ca aveau 0,1 alcoolemie o sa poata sa isi vada de drum. Chiar imi aduc aminte acum 1000 de ani la TV i-au pus la unu suflatoarea aia si avea 0,17 sau cam asa ceva, pfuai ce tragedie si cit de beat era, conform politiei si fatucii care freca microfonul prin zona

    RăspundețiȘtergere
  8. NU alcoolul este problema ci ca in tara se circula foarte prost din cauza unor soferi incompetenti care nu gandesc in trafic. Este simplu.

    RăspundețiȘtergere