miercuri, 23 noiembrie 2016

Cine are Luna are de fapt totul ...

Cine are Luna are de fapt totul ...
Rusia, asemeni altor ţări, se concentrează pe dezvoltarea de arme cu laser, hipersonice şi robotice, a precizat Putin la o întâlnire pe tema dezvoltării de noi tipuri de arme. Întâlnirea a avut loc în Soci şi a inclus lideri militari şi dezvoltatori de arme.„Războiul a fost întotdeauna o zonă în care utilizarea de cercetări şi tehnologii avansate este esenţială. Astăzi, în secolul 21, ţările dezvoltate folosesc activ ultimele inovaţii pentru dezvoltarea celor mai promiţătoare arme: [inovaţii în domeniul] tehnologiei laser, a hipersunetului şi roboticii”, a declarat Putin.
De exemplu, în acest an, Rusia şi-a prezentat noul său tanc de luptă Armata T-14, despre care un oficial militar britanic a declarat că include „cea mai revoluţionară schimbare în designul unui tanc din ultima jumătate de secol”. În plus, Moscova a dezvăluit noua sa rachetă balistică intercontinentală super grea şi termonucleară ce va înlocui racheta sa din perioada sovietică, Satan.Pe de altă parte, China a prezentat un nou avion de luptă J-20 cu tehnologie stealth şi a declarat că portavionul său este pregătit de luptă.Putin a mai declarat vineri că Moscova urmăreşte să asigure un „echilibru strategic de forţe” pentru a neutraliza ameninţările militare la adresa securităţii naţionale ruseşti.

- S-au inversat rolurile ?
În urmă cu peste 50 de ani, americanii erau atât de convinşi că pot câştiga Războiul Rece, încât au conceput un plan de creare a unei baze militare pe Lună, unde să controleze totul de pe Pământ. „Proiectul Orizont“ a fost numele acestei misiuni şi documentele din acea vreme au fost prezentate acum. Americanii plănuiau să trimită între 10 şi 20 de oameni la început, pentru a stabili colonia, una capabilă să-şi asigure rezerve de oxigen şi apă. Până în 1965, 12 oameni ar fi trebuit să trăiască pe Lună, asigurându-şi alimentele şi „locuinţa“. Cercetătorii au trecut în studiu şi ideea de a cultiva legume în culturi hidroponice, adică în loc de pământ să folosească o soluţie nutritivă. Şi toate astea erau trecute în documente cu 9 ani înainte ca omul să ajungă propriu-zis pe Lună.

Un comentariu: