marți, 14 februarie 2017

Reciclarea deseurilor

In ziua de azi, deseurile constituie o problema atat din punct de vedere al mediului, dar si economic. O economie aflata in plina dezvoltare duce la un consum ridicat, iar acest factor contribuie la cresterea cantitati de deseuri. Efortul foarte mare in colectare si depozitarea selectiva a deseurilor necesita dezvoltarea unor noi tehnologii. Aceste prese pentru deseuri menajere sunt binevenite in contextul reciclari si recuperari deseurilor.

In urma cu multi ani, deseurile nu erau reciclate deorece nu prezentau un pericol. Odata cu dezvoltarea si cresterea cantitatilor de deseuri, reciclarea si recuperarea lor a devenit o prioritate in multe state.
Deseurile nereciclate pot avea un efect negativ asupra starii de sanatate a populatiei si a mediului inconjurator prin emisiile in sol, aer, panza freatica si suprafata apelor. De asemenea, reciclarea lor poate avea ca efect conservarea resurselor naturale ale planetei. In functie de modul in care sunt reciclate deseurile pot constitui o sursa energetica.

Cand ne raportam la reciclarea deseurilor, trebuie sa mai avem in vedere un aspect benefic. Reciclare are beneficii economice si prin faptul ca genereaza o crestere economica, creeaza noi locuri de munca, si stimuleaza inovarea.

Reciclarea deseurilor este necesara in politiciile globale. Economia verde, generatoare de prosperitate, devine o alternativa pentru un mediu sanatos, pe care generatiile viitoare va trebui sa-l aiba in vedere. Deseurile si reciclarea lor sunt o problema economica si sociala. Gestionarea eficienta a acestora, poate proteja sanatatea publica si este benefica mediului, ducand si la conservarea resurselor naturale.


Acum, dupa cum unii dintre voi ati aflat, eu sunt un sustinator al reciclari, dar nu un fan al ecologistilor. Chiar daca ecologisti iubesc natura, intre mine si ei exista o diferenta fundamentala. Eu, consider ca unii dintre ecologisti fac lucruri care dauneaza naturii. Nu am sa dau exemple, ci am sa prezint solutiile practice pe care cei de la awecompactors.ro, le ofera. Pur si simplu o presa pentru deseuri menajere face cu mult mai mult decat o campanie de imagine a unei organizatii ecologice. Cate deseuri se produc intr- o campanie sustinuta de ecologisti?
Este parerea mea, desigur!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu