miercuri, 10 mai 2017

Războiul de Independență al României

"Războiul de Independență al României este numele folosit în istoriografia română pentru participarea Principatelor Unite la Războiul ruso-turc din anii 1877 – 1878. În urma acestui război, România a obținut independența față de Imperiul Otoman. Pe 4 (sv),/ 16 aprilie (sn) 1877, Principatele Unite și Imperiul Rus au semnat un tratat la București care permitea trupelor ruse să traverseze teritoriul tării în drumul spre Balcani, cu condiția respectării integrității teritoriale a României."

PRINCIPATELE UNITE, domnilor, sau Romania, ne jucam si cu adevarul istoric ? Citatul de mai sus e ambiguu, cand Pricinpatele, cand Romania au semnat etc! Ce denumire era trecuta in documentul respectiv, Principate sau Romania ? Ma refer la cel final si definitiv, citatul, de mai sus este postat online...presupun ca mai exista profesori de istorie competenti, da ?
Cum de ce? Simplu, inclusiv Presedintele tarii a vorbit despre independenta Romaniei...bine a spus sau nu? Documentul vorbeste, clar ? Sunt satul de superficialitate de doi bani ... Multumesc !

Un comentariu:

  1. "Din 1866, potrivit Constituției promulgate la 1 iulie, Principatele Unite încep să se numească oficial România."

    RăspundețiȘtergere